Menu Close

Het 2e CMI symposium: Fascinatie voor vaccinatie

Verslag van een succesvol tweede CMI symposium 8 juni 2021.

Op 8 juni 2021 is het 2e CMI symposium gehouden met als titel: Fascinatie voor Vaccinatie. Deze middag werd georganiseerd door de regio Amsterdam.

In verband met Corona is het een online symposium geworden, maar de sprekers en voorzitters waren wel op locatie aanwezig in een studio. Dit gaf een betere mogelijkheid voor interactie en een wat spannender setting om naar te kijken voor de deelnemers.

Prof Dr. Hans Zaaijer (Sanquin/AUMC) beet het spits af met een actuele presentatie over het effect van vaccinatie tegen en infectie met Sars-Cov-2 op antistof responsen bij bloedbankdonoren. Daarna sprak Dr Simone Joosten (LUMC) over de immuunrespons bij Tuberculose en de uitdagingen die bij de ontwikkeling van een vaccin komen kijken. Voor de pauze liet Dr Rik de Swart (Erasmus MC) zijn data zien over mazelen en de immuunsuppressie die dit virus veroorzaakt na infectie.

In het gedeelte na de pauze ging het over de effecten van vaccinatie bij immuungecompromitteerde mensen, onder andere in de context van reizen. Dr Bram Goorhuis (AUMC) nam het publiek mee aan de hand van casuпstiek. Als hekkensluiter vertelde Dr Rinke Bos (Janssen) over de laatste anderhalf jaar bij Janssen, hoe de ontwikkeling van een vaccin in zijn werk gaat en de hectiek die daarbij komt kijken.

Het onderwerp was door de huidige Coronacrisis enorm actueel en de diversiteit aan verhalen maakten het mogelijk om de verschillende typen vaccinaties en aandoeningen in een relevante context te plaatsen. Dit vertaalde zich in leuke vragen en discussies na de praatjes.

Kortom, het was een hele leuke en leerzame middag; we kijken terug op een succesvol CMI symposium 2021.